Főoldal

Tisztelt Hölgyem, Tisztelt Uram!

Szeretettel köszöntjük Önt, a rimaszombati és losonci magán egészségközpontunkban.

Klinikánkon széles körű urológiai egészségügyi ellátást biztosítunk, beleértve a merevedési zavarokkal összefüggő tanácsadást, az inkontinenciát, gyógyítást és tanácsadást az urolithiázis területén, beleértve a dietológiát, továbbá az urogenitális traktusok kezelését, a medencefenék fizikoterápiáját és a sürgősségi urolgiai műtéteket.

Ön nálunk nem csak kivizsgálva és kezelve lesz, de ha sürgős műtétre van szükség, megkeressük Önnek a legjobb kórházat, ahol a leghatékonyabban tudnak foglalkozni a problémájával.

Az álltalunk nyújtott ellátás magas szakmai színvonalú, és hiszünk abban, hogy maximálisan elégedett lesz, még életének legnehezebb pillanataiban is, amikor az egészsége nem úgy szolgál ahogy azelőtt.

Mi Önért vagyunk, és azért hogy segítsük, hogy úgy érezze magát újra, mint amikor egészséges volt.
Ha elégedett a munkánkal, akkor arról tájékoztasson másokat is, ha nem elégedett, akkor azt mondja el nekünk bizalommal.

Mi az urológia?

Az urológia egy orvosi szakterület, mely a húgyutak, és férfi nemi szerveket érintő megbetegedések diagnózisával, és kezelésével foglalkozik.

A vesék létfontosságú szervek a húgyuti rendszerben, melynek kiválasztó, és vizelet termelő funkciója van. A kiválasztott vizelet, a húgyvezetéken, a húgyhójagon, és a húgycsövön keresztül távozik a szervezetből.

A férfi szaporítószervek: herék, mellékherék, ondóhólyag és prosztata. Az említett szerveket, az urológián belül urológus vizsgálja.

Mikor keressük fel az urológust?

Az Ön problémái alapján, ha a következőket veszi észre, például égő érzés vizelés közben, vér a vizeletben, vagy vizeletürítési zavarok, illetve fájdalom az ágyéki területen, javaslom háziorvos, belgyógyász vagy gyerekorvos felkeresését.

Az urolgiai vizshálatot urológus végzi, azzal a céllal, hogy meghatározza az Ön betegségének mivoltját, vagy nyomonkövesse a betegség lefolyását és kontrollálását.

A vizsgálat menete

Az urológiai vizsgálat, egy beszélgetéssel kezdődik az orvos, és a beteg között. A beszélgetés célja az Ön egészségének, munkájának és családi körülményeinek megismerése. Ezt követi a beteg kivizsgálása, melynek során az orvos kitapogatja a húgyhólyagot, és az ágyéki területeket, valamint férfiak esetében, a prosztatavizsgálatot a végbélnyíláson keresztül, gumikesztyü, valamint érzékenység csökkentő gél használatával végzi. A konkrét megbetegedés tisztázása érdekében előfordulhat, hogy szükséges a vizelet, vér, valamint az ejakulátum minta laboratóriumban történő kivizsgálása. A diagnózis tizstázása érdekében szükség lehet ultrahangos, CT, MRI, RTG, illetve endoszkópiai (optikai eszközzel) vizsgálatra.

Az endoszkópiai vizsgálat előnye, hogy a vizsgálat során lehetőség van egyszerű sebészeti beavatkozások elvégzésére is.

A beteg felkészítése

Az alap urológiai vizsgálathoz nem szükséges különösebb speciális felkészülés.

A felkészülésről, bővebben olvashat a “Betegtanácsok” menüpontban.